Νέα & Eκδηλώσεις

Χρήσιμα άρθρα, ιδέες και tips οργάνωσης και μαγειρικής, που θα κάνουν την κάθε στιγμή μέσα
και έξω από την κουζίνα σας ακόμα πιο… απολαυστική!

 

 

Σερβίρισμα κρασιού

3 συμβουλές για το σωστό σερβίρισμα του κρασιού

Όταν μιλάμε για σερβίρισμα κρασιού, ο νους σας σίγουρα πηγαίνει στα ποτήρια. Κι όμως, στο συγκεκριμένο άρθρο, δεν θα μιλήσουμε καθόλου για ποτήρια, αλλά για τρία άλλα πράγματα τα οποία θα πρέπει να προσέξετε ούτως ώστε να απολαύσετε το κρασί σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ξεκινάμε, λοιπόν, από το βασικό το οποίο δεν είναι άλλο από τη θερμοκρασία. Κοιτάζοντας τις ετικέτες των κρασιών σας, θα διαπιστώσετε ότι σχεδόν όλοι οι οινοπαραγωγοί φροντίζουν να ενημερώσουν τους καταναλωτές σχετικά με τη σωστή θερμοκρασία στην οποία θα πρέπει να σερβίρεται το κρασί που έχουν επιλέξει. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι τα λευκά ξηρά κρασιά και τα ροζέ σερβίρονται κρύα (περίπου στους 10οC). Κρύα, όμως, σερβίρονται και τα πιο γλυκά λευκά κρασιά, αλλά και τα αφρώδη με τη θερμοκρασία τους να κατεβαίνει στους 6-8οC. Και περνάμε στους ερυθρούς οίνους. Αυτοί, σερβίρονται πάντα σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός κι αν διαθέτουν έναν πιο ελαφρύ και φρουτώδη χαρακτήρα. Αν αυτό ισχύει, τότε, μπορείτε να… ρίξετε λίγο τη θερμοκρασία τους και να τα απολαύσετε στην πιο δροσερή εκδοχή τους. Σε κάθε περίπτωση, σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείτε παγάκια και δεν βάζετε το κρασί στην κατάψυξη προκειμένου να επισπεύσετε την ψύξη του, μια και κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη γεύση του.

Επόμενο βήμα; Η μετάγγιση, γνωστή και ως «η ανάσα» που πρέπει να πάρει το κρασί προτού το απολαύσετε. Στην ουσία, αφού ανοίξετε το κρασί, το μεταγγίζετε σε μία κανάτα και το αφήνετε εκεί για περίπου 20 λεπτά προτού το σερβίρετε προκειμένου να ξεδιπλώσει τα αρώματά του. Πρόκειται για μία τακτική η οποία ακολουθείται συνήθως στα παλαιωμένα κρασιά.

Τέλος, περνάμε στο γέμισμα. Κάθε τύπος κρασιού (και ποτηριού) έχει τους δικούς του κανόνες. Όταν σερβίρουμε κόκκινο κρασί, η ποσότητα θα πρέπει να φτάνει λίγο πιο κάτω από το φαρδύ σημείο του ποτηριού, ενώ όταν σερβίρουμε λευκό ή ροζέ, θα πρέπει να φτάνει ελάχιστα πιο πάνω από το φαρδύ σημείο. Όσο για τα σαμπανιζέ κρασιά; Μέχρι τη μέση του ποτηριού θεωρείται η ιδανική ποσότητα σερβιρίσματος.

Κατάψυξη & Συσκευασία

Κατάψυξη: Συσκευάστε τα τρόφιμα σωστά

Μία καλή κατάψυξη, μπορεί αναμφίβολα να συμβάλει στην καλύτερη διατήρηση των τροφίμων, παρατείνοντας όχι μόνο τη διάρκεια ζωής τους, αλλά και τη γεύση τους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, όμως, παίζει και η σωστή συσκευασία των τροφίμων. Παρακάτω, θα βρείτε κάποιες απλές συμβουλές για το πώς θα πρέπει να συσκευάζετε τα τρόφιμά σας προκειμένου να επιτρέψετε στην κατάψυξή σας να κάνει σωστά τη δουλειά της. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε τες μία προς μία:  

  1. Επιλέξτε δοχεία, σακούλες και αεροστεγείς συσκευασίες κατάλληλες για τρόφιμα, και συγκεκριμένα για την κατάψυξη τροφίμων.
  2. Καταψύξτε τα τρόφιμά σας αφού προηγουμένως τα χωρίσετε σε μερίδες. Έτσι, θα γνωρίζετε ακριβώς πόση ποσότητα φαγητού πρόκειται να ζεστάνετε και θα υπολογίσετε καλύτερα την ποσότητα του φαγητού που θα πρέπει να ξεπαγώσετε.
  3. Θέλετε να καταψύξετε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σνίτσελ και άλλα παρόμοια τρόφιμα; Τότε, καλό θα ήταν να τα καταψύξετε πρώτα σε έναν δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε στην ειδική σακούλα τροφίμων ή σε κάποιο άλλο σκεύος ειδικό για κατάψυξη. Έτσι, θα αποφύγετε το να κολλήσουν μεταξύ τους και να διαλυθούν όταν θα επιχειρήσετε να τα αποψύξετε.
  4. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκεύη μιας χρήσης για ορισμένα φαγητά. Αναφερόμαστε, φυσικά, στα φαγητά εκείνα τα οποία -αφού τα βγάλετε από την κατάψυξη- θα πρέπει να τα βάλετε στον φούρνο προκειμένου να τα ζεστάνετε ή να ολοκληρώσετε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους (δηλαδή, τη μαγειρική τους).
  5. Κολλήστε ετικέτες επάνω στις συσκευασίες. Βλέπετε, κάποια τρόφιμα, μπορούν να αντέξουν στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό, σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να θυμάστε πότε τα καταψύξατε ή μέχρι πότε θα πρέπει να τα καταναλώσετε. Μία ετικέτα με το τι περιέχει η συσκευασία, αλλά και πότε μπήκε στην κατάψυξη θα σας βοηθήσει να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο.

 

 

Οργάνωση Κουζίνας

5 συμβουλές για να οργανώσετε σωστά την κουζίνα σας

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε την κουζίνα σας από το να την οργανώσετε σωστά. Εκτός από το να την εφοδιάσετε, όμως, με τα απολύτως απαραίτητα, υπάρχουν κάποιες ακόμα έξυπνες συμβουλές για να μπορέσετε να δημιουργήσετε έναν όσο το δυνατό πιο ευχάριστο και λειτουργικό χώρο. Ποιες είναι αυτές; Θα σας πούμε ευθύς αμέσως:
                                                                                       

  1. Δημιουργήστε… ζώνες: Τι σημαίνει αυτό; Απλά χωρίστε την κουζίνα σας σε ζώνες σύμφωνα με τη χρήση που κάνετε στο κάθε σημείο. Παραδείγματος χάριν, γύρω από την ηλεκτρική κουζίνα, συνθέστε τη ζώνη μαγειρικής εφοδιάζοντάς τη με τα σκεύη και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιείτε όταν μαγειρεύετε. Μάλιστα, μην παραλείψετε να ομαδοποιήσετε αυτά τα αντικείμενα και τα σκεύη ανάλογα με τη χρησιμότητά τους. Επόμενη βασική ζώνη; Η ζώνη συντήρησης-αποθήκευσης. Αυτή, συμπεριλαμβάνει -φυσικά- το ψυγείο, αλλά και τα ντουλάπια τα οποία μπορεί να βρίσκονται περιμετρικά του. Τι υπάρχει εκεί; Όλα τα προϊόντα τα οποία μπορεί να μη χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση.
  1. Κατηγοριοποιήστε σύμφωνα με τη χρήση: Με λίγα λόγια, εφοδιάστε τον πάγκο εργασίας σας με όλα τα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιείτε καθημερινά και προωθήστε σε δευτερεύουσες «ζώνες» (ή σε ψηλότερα σημεία) εκείνα που δεν χρειαζόμαστε συχνά. Με τον ίδιο τρόπο, δοκιμάστε να οργανώσετε και τα ράφια σας, ενώ στη συνέχεια περάστε και στη… θεματική οργάνωση, δηλαδή, το ράφι με τα ζυμαρικά, τις σάλτσες, τις κονσέρβες, τα μπαχαρικά, κ.ο.κ.
  1. Επενδύστε σε ανοιχτούς και κλειστους αποθηκευτικούς χώρους. Μέχρι πρότινος, στο προσκήνιο είχαν έρθει τα ανοιχτά ράφια. Τα ράφια αυτά, μας βοηθούσαν να δώσουμε στην κουζίνα ένα ιδιαίτερο στιλ διακόσμησης το οποίο, αναμφίβολα, μας αρέσει πολύ. Μαζί με αυτά, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα κλειστά ντουλάπια τα οποία κάνουν δυναμικό come back με τις τζαμαρίες να κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος. Έτσι, μπορείτε (αν θέλετε) να… εκθέτετε τα αγαπημένα σας σκευή σε κοινή θέα, αλλά να βλέπετε και όλα όσα περιέχει το ντουλάπι σας χωρίς καν να χρειαστεί να το ανοίξετε.

  1. Πείτε «ναι» στις κρεμάστρες! Κακά τα ψέματα… Οι κρεμάστρες, σας βοηθούν να εκμεταλλευτείτε κενά σημεία της κουζίνας σας τόσο στους τοίχους, όσο και στον αέρα. Αν σας αρέσει, λοιπόν, το συγκεκριμένο αισθητικό αποτέλεσμα που προκύπτει από αυτή την τακτική, απλά το… υιοθετείτε κρεμώντας στα γαντζάκια από κουτάλες, μέχρι σκεύη.
  1. Διαχωρίστε τα γεύματά σας: Όχι, δεν αναφερόμαστε στο κομμάτι της μαγειρικής, αλλά της οργάνωσης. Προσπαθήστε να διαχωρίσετε τα ντουλάπια σας, αλλά και τα ράφια του ψυγείου σας ανάλογα με τα γεύματά σας. Π.χ. συγκεντρώστε όλα τα απαραίτητα του πρωινού μαζί, ή αν επιλέγετε να τρώτε κάτι ελαφρύ το βράδυ, ομαδοποιήστε τις εναλλακτικές σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και με τα σνακ! Μάλιστα, αυτό το τελευταίο θα σας βοηθήσει να οργανώσετε ακόμα καλύτερα τα γεύματά σας και να περιορίσετε τυχόν λιγούρες και άσκοπα τσιμπολογήματα. Δε μένει, λοιπόν, παρά να συγκεντρώσετε διάφορα υγιεινά σνακ σε ένα εμφανές και προσιτό σημείο της κουζίνας σας.

Outdoors Bbq

Outdoors Bbq

ΩΡΑ ΓΙΑ ΒΒQ

Δημιουργήστε την πιο λειτουργική και ολοκληρωμένη υπαίθρια κουζίνα παρέα με τη Sub-Zero & Wolf, η οποία σας προτείνει μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων για να εξοπλίσετε τον κήπο ή τη βεράντα του σπιτιού σας. Ποια είναι αυτά; Θα τα βρείτε στις γραμμές που ακολουθούν:

Υπαίθρια ψησταριά αερίου

Οι δύο τύποι θερμότητας της ψησταριάς Wolf δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον ψησίματος. Από τη μια, η απευθείας θερμότητα από τους καυστήρες αερίου αναπτύσσει υψηλές θερμοκρασίες και προσφέρει γρήγορη προθέρμανση, από την άλλη η υπέρυθρη ακτινοβολία κατανέμει ομοιόμορφα τις θερμοκρασίες αυτές. Κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι διπλού τοιχώματος, με καυστήρες αερίου, οι οποίοι συνδυάζουν τη φινέτσα με την απόλυτη ισχύ, δίνει άλλη διάσταση στο barbeque.

 

Θερμαινόμενο συρτάρι

Ειδικά σχεδιασμένο, ούτως ώστε να διατηρεί όλα τα φαγητά ζεστά και αναλλοίωτα, έτοιμα για σερβίρισμα, όποτε εσείς επιθυμείτε. Επιπλέον, στο συρτάρι μπορείτε να ξαναζεστάνετε ή να ξεπαγώσετε ένα φαγητό, ενώ χρησιμοποιείται και για φούσκωμα ζύμης.

Συρτάρια ψύξης

Τα συρτάρια ψύξης της Sub-Zero κλείνουν ερμητικά, ώστε να διατηρούν την υγρασία και να εξασφαλίζουν τη μέγιστη φρεσκάδα των τροφίμων. Είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα βαριάς κατασκευής και παρουσιάζουν εξαιρετική αντοχή στις υπεριώδεις ακτίνες, το αλάτι και την υγρασία.

Εστία αερίου  

Όσο το κρέας ψήνεται, μπορείτε να ετοιμάσετε τα συνοδευτικά, τις σαλάτες ή τις σάλτσες σας, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε την εσωτερική κουζίνα του σπιτιού σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για να γνωρίσετε από κοντά τη μοναδική υπαίθρια ψησταριά αερίου της Wolf, άλλα και όλα τα υπόλοιπα outdoor προϊόντα Suz-Zero & Wolf, μπορείτε να επισκεφτείτε το showroom μας (Λ. Ποσειδώνος 78, Άλιμος).

ESTIA-AERIOY
SYRTARI-PSYXHS
KENTRIKH

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΣΑΣ

Καλέστε μας

+30 210 98 16 163

ή στείλτε μας email

info@subzero-wolf.gr

ή επισκεφτείτε το showroom μας

Λ. Ποσειδώνος 78, 174 55, Άλιμος, Ελλάδα