Latest News, Sub-zero

Κατάψυξη & Συσκευασία

Κατάψυξη: Συσκευάστε τα τρόφιμα σωστά

Μία καλή κατάψυξη, μπορεί αναμφίβολα να συμβάλει στην καλύτερη διατήρηση των τροφίμων, παρατείνοντας όχι μόνο τη διάρκεια ζωής τους, αλλά και τη γεύση τους. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, όμως, παίζει και η σωστή συσκευασία των τροφίμων. Παρακάτω, θα βρείτε κάποιες απλές συμβουλές για το πώς θα πρέπει να συσκευάζετε τα τρόφιμά σας προκειμένου να επιτρέψετε στην κατάψυξή σας να κάνει σωστά τη δουλειά της. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε τες μία προς μία:  

  1. Επιλέξτε δοχεία, σακούλες και αεροστεγείς συσκευασίες κατάλληλες για τρόφιμα, και συγκεκριμένα για την κατάψυξη τροφίμων.
  2. Καταψύξτε τα τρόφιμά σας αφού προηγουμένως τα χωρίσετε σε μερίδες. Έτσι, θα γνωρίζετε ακριβώς πόση ποσότητα φαγητού πρόκειται να ζεστάνετε και θα υπολογίσετε καλύτερα την ποσότητα του φαγητού που θα πρέπει να ξεπαγώσετε.
  3. Θέλετε να καταψύξετε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σνίτσελ και άλλα παρόμοια τρόφιμα; Τότε, καλό θα ήταν να τα καταψύξετε πρώτα σε έναν δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο και στη συνέχεια να τα μεταφέρετε στην ειδική σακούλα τροφίμων ή σε κάποιο άλλο σκεύος ειδικό για κατάψυξη. Έτσι, θα αποφύγετε το να κολλήσουν μεταξύ τους και να διαλυθούν όταν θα επιχειρήσετε να τα αποψύξετε.
  4. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκεύη μιας χρήσης για ορισμένα φαγητά. Αναφερόμαστε, φυσικά, στα φαγητά εκείνα τα οποία -αφού τα βγάλετε από την κατάψυξη- θα πρέπει να τα βάλετε στον φούρνο προκειμένου να τα ζεστάνετε ή να ολοκληρώσετε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους (δηλαδή, τη μαγειρική τους).
  5. Κολλήστε ετικέτες επάνω στις συσκευασίες. Βλέπετε, κάποια τρόφιμα, μπορούν να αντέξουν στην κατάψυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό, σημαίνει ότι δεν είναι δυνατό να θυμάστε πότε τα καταψύξατε ή μέχρι πότε θα πρέπει να τα καταναλώσετε. Μία ετικέτα με το τι περιέχει η συσκευασία, αλλά και πότε μπήκε στην κατάψυξη θα σας βοηθήσει να έχετε τα πάντα υπό έλεγχο.

 

 

Related Posts